Kom godt i gang med Disc Golf

Kom godt i gang med Disc Golf

Den bedste måde at komme i gang med Disc Golf på, er naturligvis at gå ud og kaste nogen discs. Men man kan også starte med at finde noget information omkring det grundlæggende.

Der findes mange videoguides på nettet om Disc Golf. Vi har fundet nogen af de bedste der kan hjælpe dig i gang med få styr på det grundlæggende.

RAUD4809
RAUD4140
RAUD5423

Hvad betyder Speed, Turn, Fade og Glide

Speed, turn fade og glide er de tal der hjælper med at aflæse hvordan discen opføre sig i luften

Speed er den hastighed en disc kan rejse gennem luften. Speed ​​14 Distance Drivers er den hurtigste. Langsommere disc tager mere kraft at kaste, men de er lettere at kaste mere præcist. Højhastighedsdisc anbefales ikke til begyndere, da de har brug for mere kraft for at flyve ordentligt.

Glide beskriver discens evne til at holde luft under flyvning. Disc med mere glide er bedst for nye spillere og til at give maksimal afstand. Begyndere der ønsker mere afstand, skal vælge disc med mere glide. Discs med mindre glide er mere nøjagtige i situationer med høj vind.

Turn er en discs tendens til at dreje ud, mod højre under den første del af flyvningen (ved baghåndskast). En disc med en +1-klassificering er mest stabil. Discs med mere stabilitet er lettere at forudsige og dermed lettere at kaste for begyndere.

Fade er discens tendens til at flyve mod venstre (ved baghåndskast) i slutningen af ​​flyvningen. Fade er klassificeret fra 0 til 5. En disc, der er vurderet 0, slutter lige, mens en disc, der er vurderet 5, vil flyve hårdt mod venstre i slutningen af ​​flyvningen.

Se også Disctroyers forklaring af deres grafik

flight-chart

Tips til en god start

Disc Golf er heldigvis nemt og billigt at komme i gang med, da stort set alle Disc Golf baner i Danmark er offentlig tilgængelig og ikke koster noget at spille på.

Hvis du skulle blive bidt af disc golf, kan vi kun anbefale at undersøge om der er en klub i dit område du kan melde dig ind i, og støtte sportens udvikling og udbredelse på den måde.

Liste over Danske Disc Golf klubber kan findes her via DDGU (Dansk Disc Golf Union)

 

Ofte stillede spørgsmål om Disc Golf

Man kan sagtens spille Disc Golf uden at have alle Discs. Det er naturligvis nemmere at spille hvis man har en disc der kan bruges på forskellige længder og i forskellige situationer. Læs mere omkring Disc Golf her.

Stabile discs er de mest forudsigelige at kaste, og derfor også nemmeste at lære. Vores Disc Golf Startersæt indeholder 3 stabile discs som er perfekte at starte med.

{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}